CrossFit for Animals

Ten voordele van voc Merelbeke Opvangcentrum wilde dieren

Met onze CrossFit Gent community willen we iedereen de kans geven om calorieën te verbranden, iedere calorie staat gelijk aan €0,25 steun voor VOC Merelbeke. We nodigen alle leden/vrienden/familie/buren/voorbijgangers uit en maak zo kennis met onze CrossFit Box en laat je gaan op de roeier/assault bike/ski erg. Werk nu al aan je goede sportieve voornemens! Hoeveel calorieën kunnen we samen verbranden?

Waarom dit goed doel?

Na het zien van de reportage op AVS hebben wij besloten VOC Merelbeke extra te steunen. Wil je dit ook doen? hieronder vind je de info. Deze organisatie staat dag en nacht klaar om gewonde dieren te helpen en krijgt bijna geen subsidies van gemeenten/steden. Zelfs stad Gent weigert hen te steunen. Onbegrijpelijk..

voc Merelbeke Opvangcentrum wilde dieren

Sinds 1982 is er in Merelbeke een opvangcentrum actief waar jaarlijks nu ongeveer 5 000 wilde dieren worden verzorgd met de bedoeling deze na herstel terug in de natuur te plaatsen. De oorzaken van opname zijn van uiteenlopende aard: slachtoffers van hoogspanningskabels en verkeer, jachtmisbruiken, botulisme en andere vergiftigingen, uit het nest gevallen jongen of geroofde nestjongen, stookolieslachtoffers, in beslag genomen vogels op basis van de wet op de vogelbescherming enz…

Meestal kan meer dan 60% van de patiënten onder de Europese soorten, na revalidatie, terug in vrijheid worden gesteld in een voor hen geschikt biotoop en op een verantwoord tijdstip voor de soort.

Bekijk dit goed doel