Creatieve Harten voor EHVV vzw

Ten voordele van Een Hart voor Vluchtelingen VZW

Ik ben een 'maker', en heb heel veel ideeën rond hoe je met diverse materialen en technieken aan de slag kan gaan om leuke, handige, warme, originele, unieke,... kleine en grote hartjes en harten te creëren. Handig of niet zo handig... ik ben er van overtuigd dat iedereen een bijdrage kan leveren.
Daarvoor start ik een evenementpagina op, waar ik doorgaand ideeën zal posten, zal prikkelen, jullie op weg zal helpen. Op diezelfde pagina zullen alle binnengebrachte creaties, voorzien van een herkenbaar label, met de naam van de maker, getoond worden. De creaties gaan vervolgens naar de Supportshop van de vzw EHVV en worden daar te koop aangeboden.
Waag je je toch niet aan het 'maken', dan kan je daar altijd gaan snuisteren tussen de creaties om de vzw een financieel duwtje in de rug te geven!
En natuurlijk ga ik zelf ook aan de slag! :-)

Je kan alles volgen, én aansluiten op deze pagina:
https://www.facebook.com/events/736525083520457/

Waarom dit goed doel?

Ik was bij de prille 'start' van Een Hart voor Vluchtelingen Gent, en ben nog steeds onder de indruk van de warme sfeer die er heerst, en van wat door de vrijwilligersgroep voortdurend gerealiseerd wordt. Een plek die een ongelooflijk verschil maakt van onderuit, voor, door, met nieuwkomers en mensen die hier geboren zijn. Allen samen als vrijwilligers voor hetzelfde doel. Een baken voor zovele mensen in moeilijke situaties. Daarbij steeds zoekend naar mogelijkheden en middelen om de werking te kunnen bestendigen en verbeteren. Graag wil ik daar een creatieve steun aan geven, samen met een heleboel andere mensen. (ja, ik kan dit niet alleen! :-) )

Een Hart voor Vluchtelingen VZW

Een Hart voor Vluchtelingen vzw is een groep van 45 toegewijde vrijwilligers – vluchtelingen/nieuwkomers inbegrepen – die hulp bieden aan alle mensen in nood. We openden een ontmoetingsruimte/ weggeefwinkel, ‘De Olijfboom’, in mei 2016 onze activiteiten blijven groeien. Iedereen brengt zijn eigen mogelijkheden en talenten naar ‘De Olijfboom’, die vele vrijwilligers hun tweede huis noemen.

Met een open hart en de juiste kennis willen we ieders start vergemakkelijken met verschillende diensten:
- ontmoetingscentrum De Olijfboom
- individuele hulpverlening
- workshops en activiteiten
- materiële hulp, via De Olijfboomn
- een buddywerking
- gerichte werkgroepen: kinderwerking, hulp bij zoeken naar woning, naaiatelier,...

Onze missie is mensen ondersteunen bij hun start en herstart, dit met elkaar te ont-moeten, hen te infromeren en de te verbinden met de bewoners van de Stad. wij activeren ook nieuwkomers en kwetsbare Gentenaars. Iedereen is hartelijk welkom <3

Bekijk dit goed doel