Creatief met boeken

Ten voordele van Te Gek!?

We zijn aan de slag gegaan met de oude boeken van een van onze bewoners. Het idee kwam van Veerle, ze wou graag de boeken gebruiken. We hebben er lang over nagedacht, maar hebben gekozen om kapstokken te maken van een deel van de boeken, een voetenbankje, een plantenhouden, enzo...
Het op zet van de actie is voornamelijk dat de boeken echt een deel zijn van de bewoners, ze zijn vaak meerdere keren gelezen, over de jaren heen verzameld en dragen zijn verhaal mee. We wouden ze graag een 2e thuis geven een nieuwe verhaal laten starten, maar het oude met zich mee brengen.
We blazen als het ware de oude, vaak versleten boeken een tweede leven in.
We gaan op 8/12 een veiling houden in het museum cafe van het Museum Dr. Guislain.

Waarom dit goed doel?

wij zijn Veerle, Bea, Lukas en Fien en zijn werkzaam en niet meer werkzaam op de PVT van Guislain te Gent. Onze populatie waarmee we werken zijn psychisch kwetsbare mensen die een woonomgeving nodig hebben en vaak jarenlang hun pad hebben bewandeld doorheen de psychiatrie. We kiezen Te Gek!? omdat het een organsatie is die werkt voor, met en rondom mensen met een psychische kwetsbaarheid. We zijn overtuigd dat het werk dat deze organisatie doet van essentieël belang is binnen de psychiatrische gezondheidszorg. Het is een organisatie die onze bewoners en andere een gigantisch hart onder de riem steekt, en net hier om willen wij hen graag een hart onder de riem steken voor het fantastische werk dat ze al jaren doen!

Te Gek!?

Te Gek!? is een initiatief dat geestelijke gezondheid bespreekbaard wil maken in Vlaanderen. Selah Sue is meter van het project, Guy Swinnen is onze peter.
Over geestelijke gezondheid en psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer één op vier personen in België ermee te maken krijgt. Het overkomt niet alleen anderen maar ook onszelf, onze kinderen, ouders, familie, vrienden, buren, kennissen... En toch wordt er nog steeds met mondjesmaat over gepraat.
Het project Te Gek!? wil die drempel slopen. Het wil geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen.

Bekijk dit goed doel