Cosy Market voor Missing You

Ten voordele van Missing You

Op donderdag - en vrijdagochtend en onder de middag verkopen wij met de klas koffie, thee, chocomelk, hot dogs, soep en installeren wij een photobooth waar de leerlingen zich met een attribuut kunnen laten fotograferen en de foto ineens mee krijgen.
Dit doen we om Missing You te steunen, een organisatie waar een van de leerlingen uit de klas heel wat steun aan heeft.

Waarom dit goed doel?

Omdat 1 van de leerlingen uit onze klas haar pluspapa verloor die voor haar een echte vader was, en zij heel veel steun heeft gehad aan het kamp van Missing You deze zomer en aan de gesprekken die zij af en toe met de vrijwilligers van de organisatie voert.

Missing You

Missing You is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen (tot 30 jaar) die iemand belangrijk verloren zijn.

Jonge mensen hebben tijd en ruimte nodig om met hun verlies om te gaan. Om hen hierbij te ondersteunen, organiseren we activiteiten waarbij lotgenoten elkaar ontmoeten. Zo zijn er maandelijkse regionale praatgroepen, een jaarlijkse ontmoetingsdag en een rouwkamp in de zomer.

Missing You sensibiliseert door het belang van zorg voor jonge rouwenden onder de maatschappelijke aandacht te brengen. We willen dat het gepast omgaan met verlies bij kinderen en jongeren een basishouding wordt. Missing You draagt op die manier bij tot een begripvolle, ondersteunende samenleving.

Bekijk dit goed doel