Cosplay 4 Life @ Kinepolis Frozen 2

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Ga- voor de filmvoorstelling- met Elsa, Anna of Christophe op de foto in ruil voor een vrije bijdrage. Later kan je via een link de genomen foto vinden.
Wil je de foto diezelfde dag nog mee krijgen? Geen probleem! Na de voorstelling kan je de print komen afhalen. Per foto betaal je 2,50€.
Allen daarheen!

Waarom dit goed doel?

We zijn met een groep mensen die dit samen kozen, allemaal hebben we een goede reden om hiervoor te kiezen.
Voor mij; Sandy (organisator Brugge), kwam de klap hard aan om te horen dat een goede vriendin zelfmoord pleegde. Ze was een pracht van een vrouw en was er altijd voor iedereen...
Een paar maanden later pleegde een topkerel, en leider in onze scouts, zelfmoord. De pijn, het verdriet en de onmacht is groot in de werking...
Allemaal willen wij mensen die hulp nodig hebben een mogelijkheid geven die te krijgen.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel