CONCERT VOOR SARE TOBO

Ten voordele van DATS

Een zondagnamiddagconcert met klassieke en volksmuziek door een ensemble van mandolines, mandola's, gitaren en een mandobas. Uniek is, dat dit concert wordt gehouden in de Begijnhofkerk van Sint-Truiden, door Unesco erkend als werelderf-goed omwille van de muurschilderingen op droge kalk.
De integrale opbrengst van dit concert gaat naar het tuinbouwproject in Saré Tobo.

Waarom dit goed doel?

Omdat ik in de vzw DATS geloof. Ik bezocht hun projecten in Senegal, was ook in Saré Tobo en sprak met de lokale bevolking.

DATS

DATS werd als vzw opgericht in 2006.
In SENEGAL ondersteunen wij dorpen en lokale vrouwenverenigingen in hun duurzame ontwikkeling, op HUN vraag. De dorpen zijn zelf eigenaar van de projecten en krijgen vorming zodat ze hun project zelfstandig en duurzaam kunnen beheren. Wij doen aan ontwikkelingshulp in brede zin: landbouw, veeteelt, tuinbouw, aanleggen waterput, gezondheidszorg, onderwijs, voeding,...
In NIGER werken wij samen met de ngo ACTPIN en voeren wij projecten uit in verband met gezinsplanning, afabetisering en het verlagen van de drempel naar gezondheidszorg.

Wij zijn vrijwilligers die zelf méér bijdragen dan onze werking kost, elke ontvangen gift gaat dus integraal naar het Zuiden.

Vanaf 2009 reiken wij in eigen beheer fiscale attesten uit, dit betekent een strenge controle door de FOD ontwikkelingssamenwerking en de FOD financiën.

Bekijk dit goed doel