concert "FOR A BETTER WORLD"

Ten voordele van Unie der Zorgelozen vzw

"For a Better World" is een compositie van de Kortrijkse componist François Glorieux. Voor ons dus de perfecte titel voor ons "warmsteweekconcert".
De harmonie van Gullegem en van Lendelede vormen samen één groot orkest en spelen een gemoedelijk warm programma. Kinderharmonie Miniburleske mag het concert openen.
Tijdens de voorstelling zijn er heerlijke pannenkoeken.
We starten de promotie van ons concert in oktober met de verkoop van zakjes lekker snoep.

Waarom dit goed doel?

Wij kiezen bewust voor een goed doel met een artistiek project. Wij geloven dat kunst mensen optilt, zielsverruimend werkt, doet relativeren, verzacht, vragen doet stellen, ontroert, triggert, troost.
Daarom kiezen wij voor Unie der Zorgelozen. Een team van opmerkelijke mensen, die zowel maatschappelijk als artistiek aan de slag gaan, om mensen die op de één of andere manier naast de maatschappij vallen, uit hun isolement te halen.
Hartverwarmend!

Unie der Zorgelozen vzw

De Unie der Zorgelozen is een sociaal-artistiek gezelschap in Kortrijk waar creativiteit, gastvrijheid en maatschappijkritiek hand in hand gaan met een gezonde tegendraadsheid. We maken theater dat het geworstel van de kleine mens met de wereld omzet in universele, ongepolijste vertellingen. Daarnaast wordt bij ons ook geschreven, getekend, gefotografeerd, gemusiceerd, … Geen artistieke discipline is ons vreemd! Het betrekken van mensen uit kansengroepen zien we als een kernopdracht. Toch is de Unie geen doelgroepenwerking maar kiezen we voor een zo groot mogelijke sociale mix van oud en jong, werkloze en tweeverdiener, Nederlands- en anderstalige, … Zo wordt stigmatisering van mensen tegengegaan en maatschappelijke integratie bevorderd.

Bekijk dit goed doel

Video's