Comedy & Pasta FOR LIFE

Ten voordele van Te Gek!?

De Jeugdraad organiseert een comedy-avond met Erhan Demirci en Tom Cools. Voor we gaan lachen kan iedereen zijn buikje vullen met heerlijke Italiaanse pasta's aan een democratische prijzen.
-->Kaarten voor de comedyshow zijn te verkrijgen bij Jeugddienst DoeKéZot - € 12 (+26j) / €11 (-26j) - jeugddienst@anzegem.be
-->Voor ons mini-restaurant hoef je niet te reserveren. Je kan gewoon langskomen en verschillende pasta's verkrijgen aan €6.
Uiteraard is er ook een bar met de lekkerste mocktails, cocktails & biertjes.

Waarom dit goed doel?

Wij doen een actie met de Jeugdraad van Anzegem. Zoals onze naam het zegt, zijn wij in onze vrije tijd en de Jeugddienst in hun job, constant bezig met kinderen en jongeren. Hier en daar horen we wel dat iemand (jong én ouder) niet goed in zijn vel zit. Soms weten we wat we kunnen zeggen en hen helpen. Soms ook niet. In een ideale wereld is iedereen zijn geestelijke gezondheid op en top maar helaas zeggen cijfers het anders en dan is het aan ons, de Jeugdraad, om ons steentje bij te dragen. In het bijzonder aan organisaties als Te Gek!? om het bewustzijn rond geestelijke gezondheid te vergroten, om iedereen te leren hoe je kan reageren op iemand die met zijn verhaal naar jou komt, dat het oké is om je niet lekker in je vel te voelen en je erover mag praten zonder taboe.

Te Gek!?

Te Gek!? is een initiatief dat geestelijke gezondheid bespreekbaard wil maken in Vlaanderen. Selah Sue is meter van het project, Guy Swinnen is onze peter.
Over geestelijke gezondheid en psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer één op vier personen in België ermee te maken krijgt. Het overkomt niet alleen anderen maar ook onszelf, onze kinderen, ouders, familie, vrienden, buren, kennissen... En toch wordt er nog steeds met mondjesmaat over gepraat.
Het project Te Gek!? wil die drempel slopen. Het wil geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen.

Bekijk dit goed doel