Codi-Hond

Ten voordele van Argos Assistance Dogs vzw

Personeel van Codipack doet allerhande activiteiten om geld in te zamelen voor deze vzw zodanig dat zij honden kunnen opleiden die diabetici kunnen helpen.

Waarom dit goed doel?

Dochter collega heeft zware diabetes en wacht nu op meld hond. Wij als Codipack vinden deze vzw een prachtig initiatief voor mensen die aan diabetes lijden, en op een hond beroep kunnen doen.

Argos Assistance Dogs vzw

Argos heeft zich gespecialiseerd in het opleiden van diabetes meldhonden. Sommige mensen met diabetes voelen het niet (of niet meer) wanneer de suikerspiegel daalt. Dit kan enorm gevaarlijke situaties teweeg brengen, er kunnen zelfs coma's optreden. Vaak leidt dit tot veelvuldige ziekenhuisopnames. Dit zorgt voor een continue bezorgdheid bij de persoon met diabetes en bij de familieleden. Net voor die mensen leiden wij meldhonden op. Een meldhond is getraind om de patiënt te waarschuwen bij een minimale suikerdaling, daarnaast kunnen ze medicatie aanbrengen en hulp inschakelen in geval van nood. Dankzij een meldhond kan de persoon met diabetes veiliger en gezonder leven en dit met minder angst.

Bekijk dit goed doel