Climb for Life 2019

Ten voordele van G-sport Vlaanderen vzw

Deelnemende klimmers van Bergstijgers Kempen zullen trachten op 6 uur tijd even veel klimmeters in de zaal af te leggen als de Mount Everest hoog is. Gedurende 6uur trachten we 8808 meters te overbruggen, wetende dat onze klimmuur 12 meters hoog is. Het komt er dus op neer om in de voorzien tijd 735 touwlengtes te klimmen.
Elke klimmer geeft zelf aan hoeveel lengtes hij/zij wil klimmen en laat zich hiervoor sponsoren.
Tijdens de klimhappening kunnen onze klimmers aangemoedigd worden vanuit de climbbar waar een hapje en tapje zal geserveerd worden

Waarom dit goed doel?

OMdat G-sport een duwtje in de rug kan gebruiken om al die vele G-sporters kunnen blijven ondersteunen. Ook bij ons, Bergstijgers Kempen, zijn er heel wat G-klimmers actief. We doen dit al vele jaren en onze G-klimmers komen niets tekort. Door G-sport Vlaanderen te steunen hopen we andere clubs te helpen om ook bij hen het G-sporten mogelijk te maken.

G-sport Vlaanderen vzw

G-sport Vlaanderen vzw wil zoveel mogelijk personen met een handicap de kans geven om het plezier van sport te ervaren.

We doorbreken taboes, verzamelen alle kennis rond G-sport en zijn de gids voor iedereen die rond G-sport wil werken.

G-sport Vlaanderen vzw verzamelt daarnaast middelen bij bedrijven en het publiek om deze door te storten naar sporters en clubs zodat zij aangepaste sportmaterialen kunnen aankopen. Rolstoelen, een tillift voor het zwembad, rinkelballen of een bocciagoot, ... het zijn maar enkele voorbeelden van het materiaal dat broodnodig is om te kunnen sporten.

Bekijk dit goed doel