CLB-boekje( culinair lekkerbekkenboekje)

Ten voordele van Inloopteam De Viertorre Oostende

Wij , het CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding )willen heel graag voor de warmste week , ten voordele van Inloopteam Viertorre een kookboekje samenstellen met de collega’s van het CLB , aangevuld met enkele bekende Oostendenaars, en leden van de VZW van het goede doel dat we kiezen.
Van oma’s kippensoep tot de populaire appeltaart van nonkel pastoor, iedereen heeft recepten die ze het liefst keer op keer maken.

We voegen er eventueel een korte anekdotes aan toe om ons kookboek grappiger en/of interessanter te maken. Wanneer heb je dit gerecht voor het eerst bereid? Wie heeft je geleerd het te bereiden? Wat is het verhaal er achter? Is er een link met het CLB ? Deze toevoegingen geven ons boek extra betekenis.

Wij willen de boekjes verkopen aan 5 € per stuk .


We hopen 250 à 300 boekjes te verkopen vanaf 1 december 2019 tot 24 december 2019

Waarom dit goed doel?

We maakten hier op de werkvloer de oplijsting van door de Warmste Week erkende doelen die beantwoorden aan de selectiecriteria die uit de bevraging van de collega's naar voor kwamen: 1) lokaal en 2) Kansarme kinderen/jongeren

Inloopteam De Viertorre Oostende

Inloopteam De Viertorre richt zich naar gezinnen met jonge kinderen en zwangeren die leven in kansarmoede. Bij het Inloopteam kunnen ouders terecht met hun verhaal en met allerhande vragen. Het Inloopteam organiseert ook diverse moedergroepen en brengt ouders samen tijdens spel en ontmoeting en tijdens wijkgericht werken. In Het Ruilhoekje van het Inloopteam kunnen zwangeren en ouders terecht voor baby- en kinderkledij en allerhande kindermateriaal. De Pamperbank is er om ouders met een laag inkomen een duwtje in de rug te geven. Ze kunnen er maandelijks een pakket pampers aankopen.

Bekijk dit goed doel