Circus for life

Ten voordele van Vrienden van de Palestijnse Circusschool

Het voorprogramma wordt verzorgt door enkele leerlingen van de afdeling circuskunsten van de kunstacademie van Geraardsbergen. Gevolgd door de voorstelling;"Een toevallige passant" , en circusvoorstelling met circus en goochelkunsten en uiterst subtiele clownerie en publieksinteractie. Bijzonder komisch doch ontroerend en geschikt voor het hele gezin.

Waarom dit goed doel?

Zelf ben ik docent circuskunsten op de Kunstacademie van Geraardsbergen. Al jaren volg ik het circusproject in Palestina en dat wil ik graag een warm hart toedragen. De situatie daar is heel erg precair, en het zorgt voor absolute zingeving voor de jongeren en volwassenen in het project.

Vrienden van de Palestijnse Circusschool

De 'Vrienden van' ondersteunen de Palestijnse Circusschool in Birzeit/Palestina die trainingen in circuskunsten biedt aan Palestijns kinderen en jongeren. Zo wil de school een nieuwe kunstvorm in Palestina ontwikkelen en het creatieve en fysieke potentieel van de jongeren helpen ontplooien. Daardoor worden ze ook versterkt om mee te bouwen aan een nieuwe samenleving. Door circusproducties te creëren en uit te voeren, wil de circusschool ook hoop inboezemen en de internationale bewustwording aanwakkeren over Palestijnse kunst en de vele uitdagingen waar de Palestijnse samenleving voor staat. https://www.facebook.com/friendsofthepalestiniancircusschool/?fref=ts of http://www.friendsofpalcircus.be

Bekijk dit goed doel