"circulaire" warme kerstversiering

Ten voordele van Kind en Nier vzw

Onze groep "gesprekstof" is ontstaan in het voorjaar van 2019. Dames (voorlopig nog geen heren) die graag handwerken komen elke eerste maandag van de maand samen om leuke dingen te haken of breien en te leren van elkaar. Ons groepje is ontstaan op het Nieuw Zuid in Antwerpen en draagt zeker bij tot de sociale ontwikkeling van onze wijk.
Samen hebben we geknutseld, gebreid en gehaakt voor de Warmste Week.
We maken houten kerstbomen uit afgedankt hout, die we dan versieren met ponponnen uit wolresten gedroogde appelsientjes, zelf gezochte dennenappels, snoeihout etc .
We haken/breien ook hartjes, denneboompjes etc. met overschotjes van wol en katoengaren. We bekleden glazen yoghurtpotjes met gehaakte en gebreide hoesjes. De kringwinkel is hierbij een bron van herbruikbare artikelen.
Alles wordt verkocht op de eerste Nieuw Zuid Kerstmarkt.

Waarom dit goed doel?

Omdat het probleem van nierziektes bij kinderen nog veel te weing gekend is. Deze getroffen kinderen hebben het zeer moeilijk want hun ziekte beinvloedt hun hele leven . Alles wat gedaan kan worden voor deze jonge patientjes is echt wel heel belangrijk.

Kind en Nier vzw

We willen de aandacht vestigen op nierproblemen, in het bijzonder bij kinderen.
Ze staan aan het begin van hun leven en hebben al een zeer zware last te dragen. Wat voor anderen zo vanzelfsprekend lijkt (eten, douchen, naar school, slapen, drank, reizen,...) is voor een nierpatiƫntje vaak een hele lijdensweg.
Doelstellingen:
- de afdeling kindernefrologie van het UZA verbeteren voor de kinderen
- lotgenoten (kinderen en ouders) samenbrengen
- activiteiten op touw zetten voor nierpatiƫntjes
- de nierziektes kenbaar maken bij het grote publiek
- meer mensen overtuigen om orgaandonor te worden

Bekijk dit goed doel