Cinema Vlindertuin

Ten voordele van FEESTvarken vzw

Op donderdag 19 november wordt de school voor één avond omgebouwd tot een cinema met 3 zalen. Een avond (mee) georganiseerd door kinderen voor kinderen. Films gericht op kinderen van 3 tot 12 jaar. Onder het toezicht oog van de juffen en meesters staat er hen een spetterende avond te wachten. Ondertussen kunnen de ouders genieten van een gezellig avondje uit in een van de lokale horecazaken waar we mee samenwerken. Zij die willen genieten van een romantisch avondje thuis kunnen ook vooraf bestellen bij ons eigen Vlindertuin take-away. (Op het menu: overheerlijke spaghetti). Alle inkomsten gaan integraal naar vzw FEESTvarken.

Waarom dit goed doel?

Ieder kind moet de kans krijgen om op zijn minst een keer per jaar in de schijnwerpers te kunnen staan. Een verjaardag moet een feest zijn ongeacht de financiële mogelijkheden van een gezin.

FEESTvarken vzw

Feestvarken vzw is een organisatie die kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben een fijne verjaardag wil bezorgen. Dit doen we door hen een verjaardagsbox te geven met een nieuw cadeau ter waarde van 25euro a 30euro, een traktatie om uit te delen in de klas en allerlei attributen om thuis een feestje te organiseren.
We bereiken de kinderen door samen te werken met OCMW's, die fungeren als doorgeefluik tussen Feestvarken vzw en de ouders die het moeilijk hebben. Zo lijkt het voor de kinderen dat het cadeau van hun ouders komt.
Anderzijds geven wij ook lessen rond armoede in zowel lagere als middelbare scholen.
Meer informatie vindt u op onze website feestvarkenvzw.be.

Bekijk dit goed doel