Christmas for life

Ten voordele van ALS Liga

We ontwerpen enkele kerstkaartjes. Deze laten we drukken en verkopen we aan vrienden en familie. Ook nodigen we vrienden, familie, buren en kennissen uit om dessertjes te komen eten. Hiervoor betalen ze dan ook een bijdragen.

Waarom dit goed doel?

Mijn bompa lijdt al enkele jaren aan ALS. Op korte tijd hebben we hem heel erg achteruit zien gaan. Daarom willen we heel graag iets doen voor de ALS Liga.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel