Chocoladekoeken en chocomelk op school, rostjes in rostpotten

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Wij zijn 7TBZ, 7KZ en 7ZKD en wij willen geld inzamelen voor de Warmste Week!
Wat & waar?
Actie 1
We zetten vanaf deze week twee spaarpotten op school, eentje in het onthaal en eentje in het secretariaat. Het is een ros-pot! Nu de rostjes toch bijna wegvallen, kunnen we ze toch beter schenken aan het goede doel!? Wat moet je hiervoor doen? Het is zeer simpel! Jouw rostjes meebrengen naar school en ze droppen in één van de spaarpotten!
Actie 2
Op vrijdag 6 december verkopen we heerlijke chocoladekoeken en chocolademelk. Voor amper €1 kun je een chocoladekoek kopen en €1 voor een lekkere beker chocolademelk. Daarnaast krijg je nog 20 cent terug als je je beker terugbrengt.

Waarom dit goed doel?

Met onze school, het Onze-Lieve-Vrouweinstituut Poperinge, zijn we de laatste jaren al enkele keren in contact gekomen met deze vreselijke ziekte. Sommigen overwonnen kanker, maar van een paar leerkrachten hebben we afscheid moeten nemen. Het was een idee van zevendes om dit te doen.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel