Chocolade- en Snoepjesverkoop

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

We verkopen zakjes met Tony's chocolonely chocolade, chokotoff's en Napoleonsnoepjes voor het goede doel. Elk zakje kost €3 en je kan deze verkrijgen in de Sportsdirect.com winkel in Roeselare of bij 1 van de collega's via facebook.

Waarom dit goed doel?

Een aantal jaar geleden verloren we met Sportsdirect.com Roeselare onze collega Ruben aan zelfdoding. Net zoals vorig jaar hebben we besloten om een actie op poten te zetten en de opbrengst aan Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding te schenken.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel