Choco voor Samson

Ten voordele van Villa Samson

Wij verkopen in de Medische Bibliotheek gedurende 3 weken, elke weekdag tussen 9u-15u30 warme zelfgemaakte chocomelk, koffie en verse gemberthee.

Waarom dit goed doel?

als Medische Bibliotheek van de VUB steunt met veel plezier Villa Samson, een initiatief van onze collega's van het UZ Brussel! een uniek project, een plek waar patienten bezoek kunnen krijgen van hun huisdier. Als dierenliefhebber weet ik dat gescheiden zijn van je huisdier extra stress met zich kan meebrengen, zowel voor baasje als voor het dier.

Villa Samson

Villa Samson is een huis naast het ziekenhuis waar gehospitaliseerde patiënten hun huisdier op bezoek kan komen en maakt het ook mogelijk mensen te helpen met getrainde dieren. Het is een uniek concept in Europa en is een warme plek vol hoop, troost en liefde, een plek waar je je ziekte even kan vergeten. Villa Samson is er voor alle patiënten van het UZ Brussel, maar vooral oudere mensen en kinderen hebben nood om hun dier nog eens te zien. En als je aan het einde van je leven staat kan je in Villa Samson afscheid nemen van je geliefde dier.

Bekijk dit goed doel