Chirowinter 2019

Ten voordele van FEESTvarken vzw

Om de donkere tijd van de winter door te komen organiseert Chiro Vannoes Kleit jaarlijks Chirowinter. We bieden een avond vol chirosfeer, gezelligheid, live muziek, eten en drinken. Ook wij laten ons warm hart zien en schenken een deel van onze opbrengst aan het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Wij, Chiro Vannoes, organiseren jaarlijks een gezellig samenzijn op het dorpsplein van Kleit. Elk jaar kiezen we een goed doel uit om een deel van onze opbrengst aan te schenken. Aangezien we als Chiro ons inzetten voor kinderen, vinden we het dan ook belangrijk dat ons goed doel hierbij aansluit. Dit jaar kozen we voor FEESTvarken vzw, omdat we het belangrijk vinden dat elk kind zijn verjaardag kan vieren en dat ze die zich ook herinneren. Aangezien het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om een verjaardag te vieren met een feest en alles wat daarbij hoort, zouden wij hier graag ons steentje in willen bijdragen om dit voor elk kind mogelijk te maken.

FEESTvarken vzw

Feestvarken vzw is een organisatie die kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben een fijne verjaardag wil bezorgen. Dit doen we door hen een verjaardagsbox te geven met een nieuw cadeau ter waarde van 25euro a 30euro, een traktatie om uit te delen in de klas en allerlei attributen om thuis een feestje te organiseren.
We bereiken de kinderen door samen te werken met OCMW's, die fungeren als doorgeefluik tussen Feestvarken vzw en de ouders die het moeilijk hebben. Zo lijkt het voor de kinderen dat het cadeau van hun ouders komt.
Anderzijds geven wij ook lessen rond armoede in zowel lagere als middelbare scholen.
Meer informatie vindt u op onze website feestvarkenvzw.be.

Bekijk dit goed doel