Chaud for Tajo

Ten voordele van Talentatelier voor jongeren

Gedurende de maand november en december zullen de werknemers van Unilever zich inzetten voor Tajo via verschillende activiteiten.

In ons bedrijfswinkeltje zullen we verschillende goodies, cadeaupakketten etc verkopen ten voordele van het goede doel.
Enkele van onze collega's zullen granola verkopen aan de zoetebekken onder ons.
We organiseren een gezellig winterontbijt, een winter tuin feest, yoga lessen en een quiz voor de geangageerde collega's.

Alles staat in teken van activiteiten écht samen doen, waarbij we ook willen refereren naar het goede doel waar we ons gedurende deze periode voor zullen inzetten.

Waarom dit goed doel?

Ik heb ervoor gekozen om mij samen met mijn collega's bij Unilever in te zetten voor dit goed doel omdat hun reden van bestaan, maatschappelijke kwetsbaarheid bij jongeren aanpakken door hen een toekomstperspectief te bieden, perfect past bij één van de purposes die Unilever naar voor geschoven heeft, namelijk het creëren van momenten waarbij mensen 'Echt Samen' zijn.

Een goede vriendin van één van onze collega's bij Unilever is de persoon achter deze organisatie.

We willen hen graag steunen door onze activiteiten voor de warmste week in teken van Tajo te zetten.

Talentatelier voor jongeren

Ondanks alle inspanningen blijft maatschappelijke kwetsbaarheid kansen ontnemen. Om kansen te grijpen moeten jongeren eerst kansen krijgen. Met TAJO wakkeren we de motivatie van jongeren aan. De jongeren krijgen een inkijk in wat ‘later’ zoal in petto heeft opdat ze het belang van ‘je best doen voor later’ beter begrijpen.
Bij TAJO laten we jongeren tussen 10 en 14 jaar via interactieve ateliers kennismaken met de meest uiteenlopend beroepen en de vaardigheden die daarbij horen. Zo kunnen ze zelf ervaren welke vakgebieden hen aanspreken en worden ze gestimuleerd om te gaan studeren in een richting die hen verder brengt, op school en in het leven. Op termijn beoogt TAJO enkele honderden Gentse maatschappelijk kwetsbare jongeren een toekomstperspectief te geven (motto: ‘Jij kan dit ook.’) en hun algemene vaardigheden te vergroten om hen zo te wapenen tegen demotivatie, schooluitval, delinquentie, jeugdwerkloosheid en radicalisering.

Bekijk dit goed doel

Video's