Cavaloop

Ten voordele van MUG-Helikopter IMDH vzw

Op zondag 22 december gaan we in verschillende tempogroepen + een wandelgroep een stukje lopen/wandelen om uiteindelijk samen te eindigen met een glaasje cava.
We organiseren dit met een gezamenlijke start en een gezamenlijk einde na ongeveer 1uur. Hiervoor zijn verschillende omlopen voorzien die elk door een medewerker aan het gepaste tempo worden begeleid.

Waarom dit goed doel?

Helaas maar tegelijk met veel blijdschap kunnen we melden dat we reeds meerdere malen beroep konden doen op de MUG-heli tijdens enekel van onze activiteiten. Telkens brachten de snelle en goede zorgen van de heli en zijn personeel verlichting in de hoge nood.
Nu willen we onze dankbaarheid en erkentelijkheid met een kleine actie uitdrukken.

MUG-Helikopter IMDH vzw

De vzw Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening en zijn MUG-Helikopter redt al ruim 30 jaar levens en komt gemiddeld 600 maal per jaar tussen bij levensbedreigende aandoeningen ten gevolge van ziekte of ongevallen.

Financiering deels via sponsoring
De kostprijs kan en mag zeker niet verhaald worden op de vervoerde patiƫnten aan wie hetzelfde tarief van het ambulancevervoer via de weg wordt aangerekend. De financiering gebeurt door een bijdrage van de provincie West-Vlaanderen, gemeentes uit West-Vlaanderen en een 10-tal Oostvlaamse gemeenten . Verder dient beroep gedaan te worden over zowel grote als kleine sponsoren om het jaarlijks budget sluitend te krijgen.

Bekijk dit goed doel