CATAPA @ Natuurpuntfuif

Ten voordele van CATAPA

Van 21u30 tot 5u00 staan we in de vestiaire in de Vooruit in Gent. Voor elke jas die we bijhouden, vragen we 1 euro die naar CATAPA gaat.

Om 5u00 springen we zelf de dansvloer op voor het laatste nummer :)

Waarom dit goed doel?

Ik ben sinds 8 jaar vrijwilliger bij CATAPA en het is echt eenunieke vrijwilligersbeweging die zich inzet voor mensen in Latijns Amerika.

Je staat in rechtstreeks contact met jongerenbewegingen in steden en dorpen waar mijnbouwactiviteiten aan de gang zijn.

Hoewel het een complexe problematiek is, zorgt de samenwerking tussen jongeren in België en jongeren daar ervoor dat we elkaars situatie en strijd beter begrijpen, en dus ook kunnen ondersteunen.

In tijden van klimaatcrisis, denk ik dat CATAPA onmisbaar is in België. Al is het een kleine beweging.

CATAPA

CATAPA is een sociale en ecologische vrijwilligersbeweging die streeft naar een wereld waarin de ontginning van niet-hernieuwbare grondstoffen niet langer nodig is. We focussen ons op de mijnbouwproblematiek in Latijns-Amerika, waar we lokale gemeenschappen in Ecuador, Bolivia, Peru en Colombia ondersteunen die bedreigd worden door grootschalige mijnbouw in hun regio. Het ontginnen van niet-hernieuwbare grondstoffen gaat immers steeds gepaard met grote sociale en ecologische impact en is een motor van conflict. In België sensibiliseren we Vlamingen en Brussel over de sociale en ecologische impact van metaalverbruik door onder andere de link te leggen met het gebruik van ICT-producten (smartphones, laptops, ...). We gaan (via onderzoek) ook actief op zoek naar alternatieven voor mijnbouw en doen aan lobbywerk. Op die manier streven we naar sociale en ecologische rechtvaardigheid tussen en binnen samenlevingen.
www.catapa.be
Facebook: catapa.belgium

Bekijk dit goed doel