caRgo For Life

Ten voordele van De Kade

Een evenement dat weken lang nog blijft nazinderen. Een belevingsparcours op een unieke site, waarbij verschillende elementen aan bod komen: vuur, licht, open atelier, livemuziek en DJ's....Eenvoudig, back to basic met een hapje en drankje. Verken het parcours, hoe meer deelnemers hoe warmer de sfeer, open voor alle leeftijden.

Waarom dit goed doel?

CaRgo, onderdeel van De Kade, is een preventief time-out project. Onze visie: "Een schip meert aan, lost een deel van zijn lading en neemt een andere lading weer mee. Het is het beeld van verandering: tot rust komen en nieuwe mogelijkheden exploreren, deze meenemen in hun reis naar integratie. De ‘R’ staat voor het tot rust komen."

Als werknemers binnen de kade willen wij onze adolescenten uitdagen met een Back 2 Basic kamp. Onze jongeren komen vaak uit contexten waar ze anders niet de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan dit soort kampen. We hopen met onze actie de kostprijs van ons kamp te kunnen drukken. Maar ook zeker om zoveel mogelijk activiteiten te kunnen aanbieden. We zien het als een uitdaging om deze jongeren eens uit hun comfort zone te halen.

De Kade

De Kade (www.de-kade.be) is een netwerk van vier scholen voor buitengewoon onderwijs (BuBaO Spermalie, BuBaO Het Anker, BuBaO De Berkjes en BUSO Spermalie), een begeleidingscentrum, een WOTC en een revalidatie – en hoorcentrum.

De meer dan 1200 medewerkers van De Kade richten hun expertise op bijna 3000 kinderen, jongeren en volwassenen met visuele beperking, auditieve beperking, communicatieve beperking, autismespectrumstoornis, doofblindheid, complex sensorieel meervoudige beperking, gedrags- en/of emotionele stoornis, ontwikkelingsstoornis, complexe leerstoornis.

Bekijk dit goed doel