Care4Energy Challenge

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Een goede gezondheid is helaas geen vanzelfsprekendheid voor iedereen. Met het Care4Energy-programma willen we binnen Elia de gezondheid van onze medewerkers verbeteren, door te werken op 4 pijlers (voorgesteld als batterijen): fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Begin dit jaar hebben we de Care4Energy Challenge gelanceerd waarbij medewerkers aan de hand van kleine uitdagingen (meedoen aan toernee minerale, dagen zonder suiker, rechtopstaand lunchen, podluck, plank challenge, sessies tai chi en mindfulness, reunion exotique ...) ervoor zorgden dat onze 4 batterijen beetje bij beetje volledig opgeladen geraakten. Door aan hun eigen gezondheid te werken, steunden ze ook een goed doel, want per 100% opgeladen batterij schenkt Elia 2500 euro aan het goede doel. 5000 euro daarvan willen we via De Warmste Week schenken aan Kom op Tegen kanker (de andere 5000 gaat naar het Franstalige Viva For Life). Op 3 locaties zullen er ook enkele warme Elia-collega's meelopen met de Warmathon.

Waarom dit goed doel?

Binnen Elia zijn er al heel wat (en dus te veel) collega's in contact gekomen met kanker. Vrienden of familie die de ziekte hebben, collega's die zelf kanker overwonnen hebben en helaas ook enkele collega's die de strijd verloren hebben... Recent nog hebben we twee collega's verloren door deze ziekte.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel