Candles for life

Ten voordele van De Kalmoes vzw

We recuperen kaarsen en daarvan maken we nieuwe kaarsen die gaan we verkopen op de kerstmarkt van OC Huize terloo op 13 December in de kring van bellingen

Waarom dit goed doel?

We kozen voor De Kalmoes vzw omdat ik er helpt als vrijwilliger met het verzorgen van de pony's en paarden, stallen uitmesten. We zijn begaan met mensen en dieren. Het is prachtig om zien hoe kinderen en jongeren met een beperking openbloeien als ze op hun paard mogen zitten.

De Kalmoes vzw

De Kalmoes vzw wil kinderen, jongeren en volwassenen - ongeacht hun achtergrond of eventuele problematiek - stimuleren om samen te leren genieten en te groeien via het contact met paarden. Wij bieden een brede waaier van therapieën die het sociaal, emotioneel, fysiek en psychisch welbevinden van personen met een beperking of stoornis positief beïnvloeden. Naast het therapeutisch werken met paarden biedt De Kalmoes vzw ook aangepaste paardensport. Personen met een beperking kunnen bij ons terecht voor vorming in dressuur, springen, voltige en mennen. Rolwagengebruikers kunnen bij ons terecht voor een aangepast programma rolstoelmennen waarbij de rolstoelgebruiker zelf vanuit zijn eigen rolwagen op een rolstoelkoets een enkelspan kan mennen.

Bekijk dit goed doel