Campus Kompas for vzw Omega

Ten voordele van Omega

Zowel in de basisschool, de middenschool als het atheneum zullen verschillende acties ondernomen worden om geld in te zamelen voor het goede doel.
Onze werkgroepen zijn momenteel nog volop aan het uitdokteren wat dat precies zal worden. Mogelijke pistes zijn een rommelmarkt, sponsor-wandeltocht. Al kan het zijn dat we het roer mogelijks volledig omgooien en toch met andere acties op de proppen komen. Dat alles beslissen we de komende weken.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn een school in Wetteren met een hart en kiezen binnen de gemeentelijke context elk jaar een nieuwe Wetterse organisatie die zich inzet voor mensen.
We kennen de vzw Omega omdat we met onze leerlingen uit het laatste jaar sociale en technische wetenschappen er op observatiestage gaan.
In een eerste kennismaking met deze organisatie vorig schooljaar was ik dan ook overweldigd van het fantastische werk dat deze mensen leveren.
Vandaar dat we ons dit jaar willen inspannen voor de vzw Omega.

Omega

VZW Omega is een pluralistisch ondersteuningscentrum voor volwassen personen met een verstandelijke (en bijkomende) beperking.
Wij bieden een gevarieerd aanbod van zinvolle dagondersteuning.
Voor personen met meer intensieve zorgvragen is er een aparte zorg -en belevingsgroep.
Vanuit een veilig klimaat geven we de persoon, en hun netwerk, kansen om te groeien.
Omega biedt ook mobiel/ambulante begeleiding met als doel de cliƫnt en zijn omgeving te ondersteunen in het organiseren van het dagelijkse leven.
Omega levert een bijdrage tot een positieve beeldvorming van personen met een beperking.
De opbrengst van Music For Life zal gebruikt worden voor de aankoop van een snoezelbed en de inrichting van de ruimte van onze zorggroep.

Bekijk dit goed doel

Video's