Café chantant in de Spiegeltent

Ten voordele van WZC Mariatroon

Onze leerkrachten van de vreemde talen en van de afdeling Nederlands Tweede taal trekken met hun cursisten naar de Spiegeltent om daar Franse, Spaanse, Italiaanse, Duitse en Nederlandstalige klassiekers te zingen begeleid door ons eigen huisorkest "de Focusband". er worden die avond ook hapjes en drankjes verkocht en de opbrengst gaat integraal naar het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Dit goed doel werd gekozen door onze personeelsleden. Het woonzorgcentrum bevindt zich vlak tegenover het gebouw waar we cursussen geven in onze vestigingsplaats Dendermonde.

WZC Mariatroon

Vanuit ons woonzorgcentrum Mariatroon zijn we op zoek naar een instrument dat onze bewoners met dementie kan prikkelen en stimuleren om zichzelf te zijn. Een tovertafel is een ideaal instrument om onze bewoners daarin te ondersteunen. In ons WZC staan onze bewoners centraal en willen we ons engageren om dit project te kunnen waarmaken.

De tovertafel is een instrument dat mensen met dementie blijft prikkelen om te bewegen en hun zintuigen te gebruiken. Dit instrument kan gebruikt worden in groep wat de sociale contacten van mensen met dementie ten goede komt. Het zorgt ervoor dat het algemeen welbevinden verhoogt bij een persoon met dementie.

Bekijk dit goed doel