Brownie hunting

Ten voordele van Huntington Liga

Ik maak thuis heerlijk verse brownies op bestelling, voor vrienden, collega's, kennissen... Ze zijn te koop voor €2 per stuk.

Waarom dit goed doel?

Ik ben er zelf mee in contact geweest en heb gezien hoe het een gezin kan aantasten. Steun is enorm belangrijk, zowel voor diegene met Huntington, als voor de omgeving, en Huntington is eigenlijk niet zo algemeen gekend. Daarom kies ik voor dit goed doel. Om hen een hart onder de riem te steken, maar ook om mensen bewust te maken van deze aandoening.

Huntington Liga

De Huntington Liga vzw brengt mensen betrokken bij de ziekte van Huntington bij elkaar. De ziekte van Huntington is een neurologische, degeneratieve, erfelijke aandoening die de hersenen aantast en een fysieke, mentale en psychische aftakeling tot gevolg heeft. De ziekte vangt doorgaans aan op middelbare leeftijd. Kinderen van een huntingtonpatiënt hebben 1 kans op 2 om deze ziekte over te erven. De Huntington Liga organiseert zelfhulpactiviteiten voor alle betrokkenen. Naast de diverse lotgenotenbijeenkomsten wordt er tweemaal per jaar een vakantieweekend georganiseerd waar patiënten individueel of samen met hun gezin kunnen aan deelnemen. Om de lage drempel van deze activiteiten te verzekeren worden ze gratis of tegen een zeer lage deelnameprijs aangeboden.

Bekijk dit goed doel