Brouwerij Haacht brouwt For Life

Ten voordele van Spierziekten Vlaanderen

Wij openen een shop waarbij onze collega's allerhande gadgets kunnen kopen als kerstcadeau voor vrienden en familie.
Gaande van de unieke Primus-kousen, over de SUPER 8 Flandrien Drinkbus, Mystic Headphones, tot mooie geschenkverpakkingen van onze bieren en wijnen.

Brouwerij Haacht schenkt de dranken, materialen en gadgets en alle inkomsten gaan naar het goede doel.

De actie start tijdens ons eindejaarsfeest op 13 december 2019 en loopt de hele week tot vrijdag 20 december.

Waarom dit goed doel?

Fong is onze collega in onze brasserie: Brasserie Brouwershof. Fong is 26 jaar en lijdt aan een hele zeldzame vorm van Ataxie.
Ondanks alles laat Fong zich niet ontmoedigen en kiest ze er heel bewust voor om te blijven werken
en met opgeheven hoofd door het leven te gaan.

Er zijn dagen waarop ze weinig last heeft, maar
er zijn ook heel moeilijke dagen waarop ze zich amper staande kan houden. Zelfs dan staat ze paraat in Brasserie Brouwershof. Die zware dagen laat ze liefst snel achter zich onder het
motto ‘moeilijk gaat ook’.

Daarnaast hebben we ook andere collega's die lijden aan een soort ziekte die een invloed hebben op het bewegingsapparaat.
Sommigen kiezen ervoor om hun pijn, angst of verdriet in stilte te dragen, anderen zoeken liever een steunpunt in hun omgeving. Door hen te laten getuigen, geven we onze actie een gezicht.
Zo is er Sofie die lijdt aan het syndroom Guillain-Barré, en Manu lijdt aan gewrichtsreuma.
Aan hen allemaal willen we deze actie opdragen

Spierziekten Vlaanderen

Bij Spierziekten Vlaanderen zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden of andere betrokkenen welkom. Er bestaan veel verschillende spierziekten. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening.

Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer werken en zitten met veel vragen.

Naast lotgenotencontacten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten en volgen we de medische ontwikkelingen op de voet.

Bekijk dit goed doel