Brood en koekjes gebakken in een houtoven

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Ik ga broodjes verkopen voor de prijs van 4€ per brood. Vanaf 11 november zal ik ook koekjes verkopen voor 3€ per zakje tot het einde van mijn actie op 9/12/19. Het volledige bedrag gaat naar de vzw.
Mijn bijdrage zijn de ingrediënten.

Waarom dit goed doel?

Ik heb dit goed doel gekozen dit jaar omdat er zoveel jongeren en volwassenen met problemen worstelen die niet altijd zichtbaar zijn voor anderen. Ook ik heb gedurende jaren dit meegemaakt. Ik voelde dat de buitenwereld dit niet altijd begreep. Ook ik heb op een moment getwijfeld of het nog allemaal zin had om hier nog te zijn. Soms is een woord, een schouderklopje voldoende om je terug op het juiste pad te brengen.
Zo hoop ik dat ik anderen door mijn actie kan helpen.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's