Broebelfuif

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

De Broebelfuif is stilaan een evenement voor de 50-plussers in Temse geworden . Waar velen terug kunnen gaan naar hun uitgangsleven tijdens hun jeugd

Waarom dit goed doel?

Daar er bij ons in Temse รฉรฉn jongedame is die heel veel heeft aan haar geleidehond en wij allen dierenliefhebbers zijn was de keuze snel gemaakt.
En om dit doel te steunen organiseren wij voor de 4 de maal onze Broebelfuif

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In Belgiรซ krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel