Brickwalk

Ten voordele van ToverBlokjes vzw

Wij, 4 studenten in beeldende vormgeving op LUCA school of arts, gaan de uitdaging aan om zo lang mogelijk over LEGO te lopen. Hiermee proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel door sponsoring. Per euro die we krijgen, stappen we elk 10 cm extra over de blokjes.

De komende weken gaan we dus op zoek naar sponsors. Benieuwd hoeveel meter we al moeten lopen? Hoe het oefenen verloopt? ...? Neem daarvoor een kijkje op onze instagram, brickwalk_for_life. Ook aan de hand van affiches, flyers en een facebookpagina maken we reclame.

Uiteindelijk vindt er een evenement plaats, Rock That Block. Dit wordt georganiseerd door AFOLs UNITED, de moederorganisatie van Toverblokjes VZW. Hier zullen wij aan de slag gaan op 8 december. We beginnen de dag met nog meer sponsors te zoeken. Als extraatje mag je zelf op de LEGO proberen stappen als je wat geld doneert. Uiteindelijk, om 14u, gaan we uiteraard zelf elk om beurt de ingezamelde lengte op de LEGO blokjes lopen.

Waarom dit goed doel?

We vinden het een heel mooi initiatief. Er zijn veel te veel kinderen die in slechtere omstandigheden leven, maar zij verdienen het evenveel als anderen om plezier te maken. Daarnaast geloven ook wij dat lego een glimlach kan toveren op het gezicht van elk kind.

ToverBlokjes vzw

Door middel van LEGO helpen wij kinderen in een kwetsbare situatie. Kinderen in een moeilijke gezinssituatie, kinderen in het ziekenhuis, kinderen in gezinnen met financiƫle problemen... allemaal onze doelgroep! Wij voorzien speelnamiddagen met LEGOTHEEK of schenken LEGO geschenkjes.

Wij geloven zeer sterk in het therapeutische aspect dat het bouwen/spelen met LEGO blokken met zich meebrengt. We willen graag zoveel mogelijk kindjes hiervan laten meegenieten. Wij toveren graag een glimlach!

Bekijk dit goed doel

Video's