Breintjes voor Beroerte

Ten voordele van Stroke Team Gent

Het steunen van een organisatie die zich engageert om mensen met een beroerte te ondersteunen in hun verdere dagelijkse activiteiten na hun revalidatie. Zowel de psychologische als de fysieke aspecten ervan.

Waarom dit goed doel?

Mijn echgenoot werd 3 j geleden op 31 jarige leeftijd geconfronteerd met een beroerte. hij werd opgenomen op de Stroke Unite van UZ Gent. bij het verlaten van het ziekenhuis kwamen er veel vragen .
Wat nu? Hoe moet ik verder? Is het normaal dat ik moe ben? Waarom ik? ….
Hij ging ten rade bij de dienst Stroke. Daar ondervonden ze dat er veel lotgenoten waren en ze hebben ze de VZW opgericht. nu kan hij terecht met vragen bij hen. het is ondertussen een groep vrienden geworden die elkaar ondersteunen, helpen en naar elkaar luisteren.
Vandaar deze actie met een warm hart...

Stroke Team Gent

De vzw Stroke Team Gent streeft ernaar om de brede bevolking te informeren en te sensibiliseren. De vzw heeft verder als doel het organiseren van emotionele steun en ervaringsuitwisseling, het samenbrengen van personen die op één of andere manier te maken hebben met CVA, en het ondersteunen en bevorderen van alle mogelijke activiteiten die erop gericht zijn het welzijn te verbeteren van mensen die een CVA hebben of doormaakten.
De vereniging tracht deze doelen te bereiken met de hulp van professionele hulpverleners en vrijwilligers.

Bekijk dit goed doel