Breien tegen dementie

Ten voordele van EXPERTISECENTRUM DEMENTIE VLAANDEREN

De bewoners van WZC Sint Anna breien massaal tegen dementie. en da's 2 keer winst. omdat breien het brein fit houdt én omdat het geld opbrengt om onze samenleving dementievriendelijk te maken.

Bewoners, familieleden, buren, medewerkers, ... iedereen slaat aan het breien en haken. We verkopen alle unieke werkstukjes en de opbrengst gaat integraal naar het expertisecentrum dementie Vlaanderen.

Waarom dit goed doel?

We zijn een woonzorgcentrum waar heel wat mensen met dementie wonen. Dementie is heftig voor de persoon zelf en zijn mantelzorgers, dit ervaren we elke dag. Het expertisecentrum steunt ons als professionals om nog betere zorg te geven aan mensen met verder gevorderde dementie. Jan Hoet zei ooit 'dementie is vooral erg als de samenleving er niet kan mee omgaan', ook hier breken we graag een lans voor. Zolang onze maatschappij dementie niet goed begrijpt en er niet met een gezonde mildheid mee omgaat dan zal het voor de persoon met dementie en z'n mantelzorgers een keiharde struggle blijven. We weten en zien dat het anders kan. Dat dementie niet één en al tristesse is, dat er wel geluksmomenten en levenskwaliteit mogelijk is, maar daarvoor heb je een maatschappij nodig die niet steeds confronteert, afschrijft en in hokjes duwt.
Daarom breien mensen met dementie tégen dementie.

EXPERTISECENTRUM DEMENTIE VLAANDEREN

Vlaanderen telt momenteel 132 000 mensen met dementie. In 2060 zijn dat er meer dan 250 000. Het Vlaamse expertisecentrum dementie ondersteunt zowel direct als indirect iedereen die met dementie te maken krijgt. We ondersteunen professionele zorgverleners zodat de zorg en ondersteuning erop vooruit gaat en mensen langer thuis kunnen wonen. We leiden coaches op die mantelzorgers kunnen bijstaan bij het verwerkingsproces. We hebben aandacht voor jongdementie en zorgen ervoor dat er meer begrip en goede begeleiding kan komen voor wie ermee geconfronteerd wordt. Een warm Vlaanderen is ook een dementievriendelijk Vlaanderen! We vinden graag in jou onze bondgenoot!

Bekijk dit goed doel