Breien for Life

Ten voordele van Vereniging Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa

Ik heb in de eetkliniek leren breien, samen met nog andere meisjes. Daarom dit idee. Breien is een steeds herhalende handeling waardoor je er rustig van kan worden. We hebben met een aantal mensen sjaals gemaakt die we verkopen op de Wintereditie van DE KEET op 1 december. De voorraad is niet heel groot, omdat elke sjaal best wat tijd inneemt om te maken, maar elk stuk is uniek. Elke sjaal die we verkopen gaat het geld ervan integraal naar ANBN.

Waarom dit goed doel?

Ik ben zelf herstellende van Anorexia, deze organisatie heeft me enorm geholpen. Ik kan er altijd terecht om met lotgenoten te praten. Hulp zoeken is erg kostelijk, maar de praatgroepen hier zijn betaalbaar. Je voelt je minder alleen en je kan praten met lotgenoten en professionele hulp die weet wat je doormaakt. Dit heeft mij na mij opname in de eetkliniek terug geholpen om te kunnen functioneren in het dagelijkse leven.

Vereniging Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa

ANBN gaat als patiënten- en familievereniging samen op weg naar herstel bij eetstoornissen. Zo wil ANBN een hand reiken naar de zovele vrouwen en mannen die met een eetstoornis kampen. De vereniging wil samen bouwen aan een gemeenschap, waar mensen elkaar in een veilige en positieve sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Zowel personen met een eetstoornis als familie en vrienden zijn welkom! Verder willen de vrijwilligers van ANBN de bevolking (o.a. jongeren) informeren over eetstoornissen en dat doen ze op basis van hun eigen (familie-)ervaringsdeskundigheid.

Bekijk dit goed doel

Video's