Brake-Out goes Music for Life

Ten voordele van Brake-Out vzw

Wij zijn Brake-Out, een talentenprogramma voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. We verkopen zelfgemaakte bruisballen en speculaas!
Daarnaast doen we ook een zangronde bij de organisaties in de buurt.

Waarom dit goed doel?

Jongvolwassenen met een verstandelijke beperking verdienen ook een plaats in de maatschappij waar ze kunnen leven en werken zonder de grenzen van hun beperking en in de sterkte van hun talenten.

Brake-Out vzw

Personen met een beperking worden onbewust uitgesloten. Ze krijgen vaak niet de kans om een actieve rol op te nemen in de maatschappij.

Het traject Brake-Out biedt jongeren met een beperking - tussen 18 en 30 jaar - de kans om hun vleugels te spreiden. Drie jaar lang, twee dagen per week, gaan ze in groep op zoek naar hun talenten en hoe die te ontwikkelen. De jongeren krijgen de kans om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe rollen uit te proberen: een job, vrijwilligerswerk of lid worden van een vereniging in de buurt. Na drie jaar hebben de deelnemers een aantrekkelijk toekomstperspectief. Ze betekenen iets voor anderen en hebben het gevoel ├ęcht deel uit te maken van de maatschappij.

Bekijk dit goed doel