Bouw for Life

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Met de collega’s van de Confederatie Bouw West-Vlaanderen verkopen we snoepzakjes, sinterklaaspakketjes en champagne t.v.v. van Kom op tegen kanker.

Met onze actie richten we ons op een heel divers publiek. Veel firma’s schenken jaarlijks iets aan hun medewerkers ter gelegenheid van Sinterklaas of Sint-Maarten. Dit jaar kunnen onze lidbedrijven en contacten dit bestellen via ons én tegelijk de warmste week steunen.

In ons opleidingscentrum en in onze kantoren komen er elke dag heel wat mensen over de vloer. Door snoepzakjes te verkopen hopen we ook via deze weg een mooi bedrag te verzamelen.

Daarnaast gaat de opbrengst van onze tweejaarlijkse champagneverkoop integraal naar ‘Kom op tegen kanker' en verkopen we ook aan familie, vrienden en kennissen.

Waarom dit goed doel?

Iedereen kent jammer genoeg wel iemand die moedig strijdt of gestreden heeft tegen kanker. Spijtig genoeg is dit voor ons - werknemers van Confederatie Bouw West-Vlaanderen - niet anders.

Van dichtbij werden wij allen met kanker geconfronteerd. 10 jaar geleden verloren we door deze vreselijke ziekte al onze collega Pascal. Tijdens de opstart van deze actie namen we afscheid van Tim, de man van onze collega, die zijn moedige strijd tegen kanker eind september verloren heeft.

De vzw ‘Kom op tegen kanker’ ligt ons daarom nauw aan het hart. Met ons initiatief willen we iedereen die strijdt tegen of iemand verloren heeft aan kanker een hart onder de riem steken en ons steentje bijdragen aan het onderzoek voor het voorkomen en bestrijden van kanker.

Kanker heeft het hart van de Confederatie Bouw geraakt, hopelijk wordt er door onze actie straks een beter medicijn gemaakt!

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel

Video's