Bollebuik's Adventskalender for Life

Ten voordele van Bednet

Samen met onze leveranciers houdt Bollebuik ook in 2019 vanaf 1 december dagelijks één of meerdere veilingen voor 5 verschillende goede doelen van Music for Life. Dit doen we in onze speciaal daarvoor opgerichte facebookgroep "Bollebuik's Adventskalender for Life".

De winnaar van elke veiling kiest naar welk goed doel de opbrengst van zijn veiling gaat. We hopen aan het einde van de Warmste Week een mooi bedrag te verzamelen voor alle goede doelen.

Waarom dit goed doel?

Het is al zwaar genoeg als je als kind langdurig in het ziekenhuis moet verblijven. Bednet zorgt ervoor dat kinderen tijdens hun verblijf niet achterop raken op school. Bovendien vullen ze zo het eentonige ziekenhuisverblijf mooi in!

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel