Boekenverkoop voor Recht op Migratie

Ten voordele van Recht op Migratie vzw

Op 15 december organiseren alle partners van Abdij van Park in Leuven een gezellige, lokale kerstmarkt. Naast de verkoop van lokale producten, verkoopt PARCUM, museum en expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur, tweedehands boeken voor het goede doel.

Daarnaast is de tentoonstelling 'De stille getuige' gratis te bezoeken. En is er ook een voorleesmoment voor kinderen en een echt kerstfilm (The star). Ook helemaal gratis! Vrije bedrage voor het goede doel is welkom.

Waarom dit goed doel?

PARCUM, museum en expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur, brengt thematentoonstelling op het kruispunt van religie, kunst en cultuur. En vertrekt daarbij vanuit actuele, mondiale thema's. In het voorjaar van 2020 plannen we een tentoonstelling over religie onderweg. Hoe religie mensen aanzet tot beweging. Van pelgrimstochten, over processies, tot Bijbelse figuren en vluchtelingen.
We vinden het belangrijk om als museum buiten de museummuren te breken. Daarom kiezen we ervoor om tijdens de warmste week een actie op te zetten. We wilden bewust inzetten op een lokale organisatie, die bezig is met vluchtelingen. Op die manier maken we mooi de koppeling tussen onze eigen werking en die van Recht op Migratie.

Recht op Migratie vzw

Het Vluchtelingenhuis biedt tijdelijk opvang aan vluchtelingen zonder papieren, vooral vrouwen - al dan niet met kinderen - en jongvolwassenen. Momenteel wonen er 4 mama's en 6 kinderen in het huis, samen met een oudere oma. Ze komen uit Ghana, Guinee en Nigeria. In het huis met de grote tuin komen ze tot rust en proberen ze een plan voor de toekomst uitwerken. Het huis draait volledig op de maandelijkse steun van een 150-tal financiƫle steunverleners. Vrijwilligers zetten zich samen met en voor de bewoners in voor allerhande taken, zoals Nederlandse les, vervoer naar het ziekenhuis, activiteiten met de kinderen, enz.

Bekijk dit goed doel