Boekenverkoop

Ten voordele van Wablieft

In de bibliotheek van Wevelgem wordt de collectie regelmatig gewied om plaats te maken voor recente materialen. Ook dit jaar verkopen we de uitgeschreven materialen voor de Warmste Week. De opbrengst gaat integraal naar Wablieft, het centrum voor duidelijke taal. De materialen worden van 16 tot 20 december verkocht aan 0,50 €. Op 21 december is het 2 + 1 gratis!

Waarom dit goed doel?

Als bibliotheek vinden wij het belangrijk dat mensen met een lage geletterdheid toegang hebben tot alle informatiebronnen. Wij vinden dat Wablieft een belangrijke rol speelt in het brengen van informatie in 'klare taal'.

Wablieft

Wablieft is het centrum voor duidelijke taal. We zijn onderdeel van de vzw Vocvo, het Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs.

Kranten

Elke woensdag lezen meer dan 45.000 mensen de Wablieft-krant, onze krant in duidelijke taal. Elke twee weken is er de Wablieft Start, als opstap naar onze Wablieft-krant.

Taaladvies

Wablieft deelt expertise met andere organisaties in de trainingen Duidelijk Schrijven. Onze redacteurs herschrijven ook folders, brieven, webteksten, formulieren ... voor onze klanten.

Boeken

Graag lezen doet beter lezen. Daarom zijn er de Wablieft-boeken. Bij de boeken horen luistercd's, lesmappen en allerlei activiteiten, zoals leeskringen en studiedagen.

Bekijk dit goed doel