Boekenverkoop

Ten voordele van Wablieft

Tijdens onze verwendag op 12 oktober, maar ook in de weken erna, biedt onze bibliotheek afgevoerde boeken, cd's, strips, dvd's, reisgidsen, ... te koop aan aan 0,50 EUR/stuk. De opbrengst gaat integraal naar Wablieft, centrum voor duidelijke taal.

Er zullen ook nog spaarpotjes staan waarin vrije giften kunnen worden gedeponeerd. Ook die gaan integraal naar het goede doel.

Waarom dit goed doel?

Als bibliotheek dragen wij de strijd tegen ongeletterdheid en voor leesbevordering hoog in het vaandel. In Wablieft vinden wij een partner die zich tomeloos inzet om iederéén op weg te zetten naar het vinden van leesplezier in het Nederlands. Of het nu om mensen met een andere moedertaal gaat, of mensen met moeilijkheden om te lezen of zich lang te concentreren. Dat kunnen wij enkel toejuichen, en nu ook steunen.

Wablieft

Wablieft is het centrum voor duidelijke taal. We zijn onderdeel van de vzw Vocvo, het Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs.

Kranten

Elke woensdag lezen meer dan 45.000 mensen de Wablieft-krant, onze krant in duidelijke taal. Elke twee weken is er de Wablieft Start, als opstap naar onze Wablieft-krant.

Taaladvies

Wablieft deelt expertise met andere organisaties in de trainingen Duidelijk Schrijven. Onze redacteurs herschrijven ook folders, brieven, webteksten, formulieren ... voor onze klanten.

Boeken

Graag lezen doet beter lezen. Daarom zijn er de Wablieft-boeken. Bij de boeken horen luistercd's, lesmappen en allerlei activiteiten, zoals leeskringen en studiedagen.

Bekijk dit goed doel