Boardgame Clash for life GENT

Ten voordele van CLT Gent vzw (Community Land Trust Gent)

Door het samenbrengen van collega's onder het spelen van de betere spelen, maken we mensen warm om na te denken over het sociale en asociale van onze maatschappij. Wij zitten lekker warm te ontspannen met onze voeten onder een gedekte tafel, en gaan nadien naar huis waar comfort op ons wacht. Dat is niet voor iedereen weggelegd. We staan niet meer stil bij het vanzelfsprekende dat onvanzelfsprekend is voor anderen.

Waarom dit goed doel?

De acties worden georganiseerd door medewerkers van Arcadis. Arcadis is een ingenieurs- en adviesbureau met als moto 'Improving the quality of life'

CLT Gent vzw (Community Land Trust Gent)

CLT ijvert voor betaalbaar wonen voor mensen met een laag inkomen.
Wonen wordt voor steeds meer gezinnen onbetaalbaar en 'delen' is in. Waarom zouden we dan ook de grond onder onze woningen niet delen?
In een CLT-project kopen eigenaars enkel het huis en niet de grond waarop een woning staat. De grond is eigendom van de gemeenschap. Hierdoor is de aankoopprijs van een woning lager en kunnen ook gezinnen met een beperkt inkomen een eigen woning kopen.
In Brussel zijn er enkele CLT-projecten, in Vlaanderen volgen voorlopig Gent en Leuven al. In Gent bereidden we een project met 34 woningen in Meulestede. Voor de gemeenschapsruimte van dit project verzamelen we op dit moment middelen.

meer info: www.cltgent.be

Bekijk dit goed doel