bloemstukjesverkoop

Ten voordele van ALS Liga

We verkopen zelfgemaakte, kleine maar fijne bloemstukjes aan familie en vrienden die ze na telefonische bestelling bij ons thuis kunnen komen ophalen op 18 en 19 oktober 2019. De bloemstukjes kosten 10 euro per stuk... en bij ons thuis ontvangen we hen met een lekker kopje koffie of thee.

Waarom dit goed doel?

Mijn mama Lena Cooman (°08-05-19) is dit jaar op 6 mei overleden aan de gevolgen van ALS. Zij kreeg symptomen in juni 2018 en de diagnose werd gesteld in oktober 2018... daarna is ze heel snel achteruit gegaan en dit was voor haar en ons verschrikkelijk. We willen de ALS liga steunen om zo veel mogelijk geld vrij te maken voor wetenschappelijk onderzoek naar deze vreselijke ziekte.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel