Blijdhove Trail

Ten voordele van Bednet

We lopen in onze pyjama door onze school en schoolomgeving en nemen verschillende hindernissen onderweg. Alle kinderen van onze school zetten hun beste beentje voor! 's Avonds wordt het parcours opengesteld en uitgebreid voor ouders en sympathisanten.

Waarom dit goed doel?

Als bednet-school willen wij ook hier ons steentje bijdragen en onze leerlingen en ouders attent maken op de werking van deze organisatie! Dit doen we aan de hand van een trail door onze school en schoolomgeving.

Bednet

Ook als je ziek bent heb je het recht om naar school te gaan en bij je vrienden te zijn. Recht op onderwijs is al sinds 1990 een van de universele kinderrechten. Bednet garandeert het recht op onderwijs voor kinderen die omwille van een medische reden tijdelijk of lange tijd niet naar school kunnen gaan. Zowel vijfjarige kleuters als kinderen uit het lager en secundair onderwijs komen in aanmerking.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit via internet. Zo blijven ze mee met de les en houden ze contact met hun vrienden. Kinderen vergeten even dat ze ziek zijn en kunnen weer deel uitmaken van de klasgroep.

Bekijk hier het filmpje met Linde die een bezoekje brengt aan Bednetter Lola: http://bit.ly/2cHrQRs

www.bednet.be

Bekijk dit goed doel

Video's