Blacklight volleybal tvv MS-Liga Vlaanderen

Ten voordele van MS-Liga Vlaanderen

We organiseren een blacklight volleybal in de sporthal in onze gemeente in Brecht. Dit wil zeggen een namiddag vol volleybal matchen in het donker met blacklight. Hiervoor vragen we aan elke ploeg inschrijvingsgeld. We maken het kenbaar op Facebook, zodus iedereen is welkom.Tijdens de matchen verkopen we ook drinken en eten. Al deze opbrengst schenken we graag aan MS-Liga Vlaanderen.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn allemaal vrienden en vriendinnen die in de Chiro van Brecht hebben gezeten. Een paar maanden geleden heeft 1 van onze vrienden het slechte nieuws gekregen dat hij MS heeft. Daarnaast heeft 1 van onze vrienden zijn moeder ook MS. Doordat er nog niet veel over is geweten en zelfs veel mensen dit niet kennen, willen wij graag iets organiseren om MS onder de aandacht te brengen. In de hoop dat iedereen deze mensen beter kan steunen en er vroeg of laat iets ontdekt wordt om de ziekte te bestrijden.

MS-Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met MS (PmMS) en hun omgeving.

MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers. Daarom wordt multiple sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.
De verschillende zichtbare en onzichtbare symptomen hebben een grote impact op de levenskwaliteit. Daarom zet MS-Liga Vlaanderen in op 7 verschillende pijlers: informeren, sensibiliseren, psychosociale begeleiding, financiële ondersteuning, lotgenotencontact, belangenverdedigingen en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Door de unieke combinatie van professionele medewerkers en vrijwilligers is MS-Liga Vlaanderen vzw aanwezig in alle Vlaamse provincies en Brussel.

Bekijk dit goed doel