Bio Bakkerij De Trog plant een bos aan!

Ten voordele van Natuurpunt

Bossen spelen een belangrijke rol binnen de klimaatopwarming: als filter van de lucht en producent van zuurstof, of om de temperatuur te regelen en water op te slaan in de bodem. Bovendien slaan ze massa’s koolstof op ( 9 ton per jaar per hectare ).

Met een bebossingsgraad van amper 10% is Vlaanderen de bosarmste regio uit Europa. Er is dus werk aan de winkel.

De Trog engageert zich om samen met Natuurpunt 1 hectare nieuw bos aan te planten. Geld hiervoor zal ingezameld worden via actie “Bio Bakkerij De Trog plant een bos aan!”. Bij de aankoop van een speltmeelbrood of tritordeumbrood van De Trog in de verschillende verkooppunten ( zie website ) gaat er een bedrag per brood naar dit project.

Het “De Trog”bos zal aangeplant worden in 2020-2021 door medewerkers van Bio Bakkerij De Trog in samenwerking met Natuurpunt.

Waarom dit goed doel?

Bij Bio Bakkerij De Trog vormt ecologie een van de ankerpunten van het bedrijf. We werkten reeds voor verschillende projecten samen met Natuurpunt, zowel lokaal als nationaal. Dit voelt voor ons dus als een natuurlijke volgende stap.

Natuurpunt

Natuurpunt is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor natuurbehoud in Vlaanderen. Gesteund door 110.000 leden zetten meer dan 6.000 vrijwilligers zich dagelijks in om bedreigde planten, dieren, biotopen en landschappen te beschermen. Daartoe kopen en beheren we honderden natuurgebieden, brengen we de staat van de natuur in kaart en treden we in dialoog met beleidsmakers. We brengen mensen in contact met de schoonheid en kennis over de natuur via vorming en publieksacties. Jaarlijkse verwelkomen we meer dan 2 miljoen bezoekers in onze natuurgebieden.

Bekijk dit goed doel