BindWafels voor P101GM

Ten voordele van Vlaamse Vereniging voor Erfelijke Bindweefselaandoeningen

Onze heerlijke boterwafeltjes "BindWafels" worden in zakjes verkocht in Dworp en omstreken.
Aan de schoolpoort,
van deur tot deur,
via de jeugdbeweging,
op de toonbank van steunende handelszaken,
bij de koffie in uw kantoor, ...

Waarom dit goed doel?

P101GM is een project van de stichting www.f101g.org die werd opgericht met als doel het wetenschappelijk onderzoek naar erfelijke bindweefselaandoeningen te bevorderen. De Vlaamse Vereniging voor Erfelijke Bindweefselaandoeningen, www.bindweefsel.be, steunt dit project in naam van de patiënten die zij vertegenwoordigt.
Het project zal wetenschappers voorzien van een databank van gekruiste genomische en fenotypische gegevens van patiënten met zeldzame ziekten. Dit instrument zal onderzoekers in staat stellen om het bestaan van mogelijke "modifier genes" te identificeren die patiënten zouden beschermen tegen de belangrijkste ziekten en symptomen die worden veroorzaakt door de zeldzame genetische afwijking die hen treft.

Vlaamse Vereniging voor Erfelijke Bindweefselaandoeningen

bindweefsel.be (Vlaamse Vereniging voor Erfelijke Bindweefselaandoeningen) vertegenwoordigd Marfan, Ehlers-Danlos, cutis-laxa, Loeys-Dietz, Hypermobiel Spectrum Disorders, Stickler Syndroom, .... Wij zijn een patiëntenvereniging met doel te informeren, ondersteunen, sensibiliseren enz. Wij helpen alle leeftijden van patienten : kinderen, tiener en (jong)- volwassenen. Wij zijn actief op Vlaams niveau, maar hebben banden met of werken samen met op Nationaal, Europees en Internationaal niveau met andere overkoepelende organisaties. Wij steunen ook Wetenschappelijk onderzoek naar bindweefselaandoeningen. Sommige acties zijn enkel voor wetenschappelijk onderzoek, andere enkel voor de vereniging. www.bindweefsel.be

Bekijk dit goed doel