Bike Wash

Ten voordele van IE Zwembad Dolfijntje VZW

De collega's wassen je fiets op het Zaha Hadidplein voor kleine prijs van €5 (cash of Payconiq) per fiets. Dinsdag: tussen 9u en 12u, donderdag tussen 13u en 15u.

Waarom dit goed doel?

Het IE-Zwembad Dolfijntje (www.dolfijntjewillebroek.be) is een uniek privé initiatief en operationeel sinds 1992. I.E. staat voor Infantiele encefalopatie en is een hersenstoornis bij het zeer jonge kind door zuurstofgebrek. Het groepeert een aantal neurologische verschijnselen.
De meeste zwemmers hebben dan ook een hersenbeschadiging, ofwel van bij de geboorte, ofwel door een ongeval of beroerte (NAH patiënten)
Wekelijks komen er ongeveer 300 gebruikers vanuit het ganse land naar het Dolfijntje.
Ook mensen met MS, ALS, reuma, enz. zijn hier welkom.

We hebben dit goede doel leren kennen door een van onze collega's en zijn dochter die zelf regelmatig gebruik maken van het zwembad.

IE Zwembad Dolfijntje VZW

Wij zijn een therapeutisch zwembad voor mensen met een beperking. Ze kunnen bij ons terecht met begeleiding van een familielid of met een begeleider van het zwembad. Instellingen zijn bij ons ook welkom. Een sessie duurt 40 min. in een verwarmd zwembad van 34° met een aangenaam muziekje op de achtergrond. Heel het gebouw is aangepast voor mensen in een rolstoel.

Bekijk dit goed doel