Bike For Life

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

We vertrekken vroeg in de ochtend op 22 december aan de scoutslokalen van Mollem met onze tweewielers richting Music For Life in Kortrijk. Op bepaalde plaatsen op onze tocht zullen we halt houden en kunnen andere wielerfanaten zich altijd bij ons peloton aansluiten richting Kortrijk. We worden gesponsord per afgelegde km en hopen tegen de avond een gigantisch bedrag te kunnen overhandigen aan de presentatoren op het podium. Meefietsen kan altijd, volg dan zeker op 22 december onze Facebookpagina van Bike For Life om op de hoogte gehouden te worden van onze locatie! Hopelijk tot dan! En vergeet niet te trappen hé ;)

Waarom dit goed doel?

Spijtig genoeg kennen de givers van scouts Mollem meerdere mensen binnen hun familie en vriendenkringen die hebben geleden aan deze ziekte en hier in sommige gevallen, na een lange en dappere strijd, ook aan overleden zijn. Daarom is er nog steeds geld nodig om wetenschappelijk onderzoek te kunnen uitvoeren, om uiteindelijk deze ziekte proberen te verdrijven!

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel