Bij GOEDvandoen gaat 10% van je aankoopbedrag naar Mobile School

Ten voordele van Mobile School

Ook dit jaar geeft GOEDvandoen per verkoop 10% aan Mobile School. In de kledingindustrie is kinderarbeid jammer genoeg nog steeds schering en inslag. GOEDvandoen verkoopt daarom alleen kledij die op een faire manier tot stand gekomen is. Een faire prijs voor het biokatoen en een faire prijs voor de producenten van de kledij. En zeker geen kinderarbeid. Kinderen hebben het recht om naar school te gaan. Maar als ze niet naar school kunnen gaan, omdat ze op straat leven bijvoorbeeld, komt de mobiele school naar hen toe.

Waarom dit goed doel?

Net als de voorbije jaren kan je tijdens de Warmste week via GOEDvandoen Mobile school steunen, omdat kinderen het recht hebben om naar school te gaan en niet in een een sweatshop kledij zouden moeten naaien om in Westerse winkels aan en bodemprijs te verkopen. Als ze niet naar school kunnen, komt Mobile School naar hen.

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Aziƫ, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel